Världsarvsserien i blått

Nyhet våren 2015 är att hela världsarvsserien kommer med blå kant och matchande stänkmålning. För att färga glas blått används grundämnet kobolt, som ger den klassiska blå glasfärgen.

Kobolt bröts bland annat i Los, Hälsingland.

Serien utökas också med en mindre kanna, den tillverkas av gamla saftflaskor från Hå Saftfabrik. Kannan rymmer 5 dl.

hkhv kobolt web 
Serien finns i två färgställningar (gammelrosa och koboltblå) och består av:

Stor kanna

Liten kanna

Dricksglas

Ljuslykta

Skål

Produkterna finns i butik och webshop från februari 2015.

Serien Hälsinge Konsthantverk är inspirerad av Världsarvet Hälsingegårdar. Produkterna tillverkas bl.a. av konserveringsburkar och Ab vin- och spritcentralens gamla 75or – föremål som var vanliga förr – och som nu får nytt liv i form av skålar, dricksglas och kannor. Med ny form och färg inspirerade av Hälsingegårdarna tar föremålen återigen en självklar plats i våra hem.

hkhv kobolt3 web 
hkhv kobolt4 web

 
 
P.S. Tycker du att Återbrukshyttan verkar vara ett schysst koncept? Än är det bara början! Vill du hänga med på resan och se hur det utvecklas rekommenderar jag dig att prenumerera på nyhetsbrevet. Det är ett enkelt sätt att hålla dig uppdaterad på vad som händer för, i och kring Återbrukshyttan. Jag kommer inte sälja eller dela din mejladress till någon annan, och skulle du tröttna på de inte allt för frekventa utskicken (i bästa fall en gång i månaden) så kan du enkelt och när som helst sluta prenumerera. Välkommen att registrera dig här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *