Kom och prova på!

Allt i Hemmet vill uppmärksamma mig på internationella kvinnodagen, och det vill jag fira med er. Lördag den 8 mars håller jag öppet 12-15 och har drop in på att prova på att göra ett eget glas. Den här dagen kostar det endast 150 kr per person och glas! (Ordinarie pris 200 kr.)

Ugnen är fylld med mustflaskor från Hå Saftfabrik. Efter en kort genomgång och när du tagit på dig skyddsutrustningen får du sätta dig på min plats i glasblåsarbänken. Jag hjälper dig med att ta ut flaskan och balansera den på punteln, det långa järnröret. När den blivit tillräckligt varm i invärmningsugnen snurrar jag den i bänken medan du använder skärsaxen, vårt vanligaste verktyg, för att forma om falskan till ett glas. När du är nöjd med formen ställer jag in glaset på kylning. Där måste det stå över natten och svalna långsamt, för att inte spricka.

Tidigast tisdag 11 mars kan glasen hämtas, vi kommer överens om en tid.

 

Observera att det är ett begränsat antal som kan prova (ugnen rymmer bara ett visst antal flaskor), först till kvarn gäller.

 
 

P.S. Tycker du att Återbrukshyttan verkar vara ett schysst koncept? Än är det bara början! Vill du hänga med på resan och se hur det utvecklas rekommenderar jag dig att prenumerera på nyhetsbrevet. Det är ett enkelt sätt att hålla dig uppdaterad på vad som händer för, i och kring Återbrukshyttan. Jag kommer inte sälja eller dela din mejladress till någon annan, och skulle du tröttna på de inte allt för frekventa utskicken (i bästa fall en gång i månaden) så kan du enkelt och när som helst sluta prenumerera. Välkommen att registrera dig här.

 

 

One thought on “Kom och prova på!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *