Ett roligt uppdrag

Jag gör gärna saker efter era önskemål. Ofta handlar det om en typ av produkt (kanna, vas, dricksglas) av en specifik flaska, men ibland får jag lite annorlunda förfrågningar. Idag har jag avslutat ett sådant beställningsjobb.

En kund kom in med en takkrona, där lampskärmarna i plast och tyg sett sina bästa dagar. Han hade en idé om att ha lampskärmar i glas, och tittade på de olika modellerna som jag gör av vinflaskor. Han såg direkt att öppningen på flaskan var för smal för att passa över lampsockeln, men det kunde vi lösa genom att kapa flaskan på lämpligt ställe.

Han bestämde sig för en modell och en flaska, som i det här fallet blev den blå vinflaskan Blue Nun, och sedan satte jag igång med tillverkningen. Här nedan kan ni se bilder på hur den såg ut tidigare, och slutresultatet med de nya lampskärmarna.

Takkrona_gamla_skärmar

Takkrona_nya_skärmar2

Takkrona_nya_skärmar

 

 

 

 

P.S. Tycker du att Återbrukshyttan verkar vara ett schysst koncept? Än är det bara början! Vill du hänga med på resan och se hur det utvecklas rekommenderar jag dig att prenumerera på nyhetsbrevet. Det är ett enkelt sätt att hålla dig uppdaterad på vad som händer för, i och kring Återbrukshyttan. Jag kommer inte sälja eller dela din mejladress till någon annan, och skulle du tröttna på de inte allt för frekventa utskicken (i bästa fall en gång i månaden) så kan du enkelt och när som helst sluta prenumerera. Välkommen att registrera dig här.

2 thoughts on “Ett roligt uppdrag

 1. Helt underbara lampor!
  Jag skulle gärna se lampor lagom för fönster. Likaså den stora som verkade vara av en damejean var fin.
  Ett knippe av gamla vinflaskor som en lampa, lagom till köksbord..?
  Jag skissade på en sådan, har ingen aning om det skulle fungera att göra.

  Kommer försöka komma på besök och se vad ni gör!

  Med vänlig hälsning
  Ingrid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *