En annorlunda glashytta

En annorlunda glashytta

Återbrukshyttan ger gammalt glas nytt liv genom miljövänlig återvinning. Flaskor och burkar formas om till bruks- och konstglas, och i alla produkter kan man se spår av vad de tidigare varit.
Sortimentet består av skålar, vaser, dricksglas, kannor, ljuslyktor, lampor och i liten skala skulpturer. Utöver ordinarie sortiment tillverkar vi mycket på beställning både till privatpersoner och företag. Vi erbjuder även prova på och kurser.

Hyttan ligger i Bollnäs och här sker all tillverkning. F.n. har vi endast tillverkning i lokalen, vi öppnar för besök och försäljning till påsk 2017.

Produkter

Rosvas

Rosvas

Tillverkas av olika 33cl-flaskor. En ensam blomma eller kvist ryms i vasen. Den är också fin som den är, eller flera tomma vaser i grupp.

Ljus

Ljus

Ljus i nederdelen på en vinflaska. Ljusen är gjorda med träveke och av rapsvax, som är ett miljövänligt, vegetabiliskt alternativ till paraffin och stearin.

Sticklingvas

Sticklingvas

Liten lättplacerad vas som gör sig bra i grupp. Perfekt till t.ex. sticklingar eller småblommor. Tillverkas av olika glasburkar och finns i två storlekar.

Från början valde jag att jobba med återbruk för att det var kreativt, kul, utmanande och ”bra för miljön”. Sedan jag startade Återbrukshyttan år 2011, har det utvecklats till att handla om så mycket mer. Jag vill erbjuda funktionella produkter med långt liv, lokalt tillverkade i en hållbar produktion. Ett alternativ till det slit- och slängsamhälle vi ser idag, och en inspiration till att tänka och göra annorlunda.
Anny Jernberg, grundare av Återbrukshyttan