En annorlunda glashytta

En annorlunda glashytta

Återbrukshyttan ger gammalt glas nytt liv genom miljövänlig återvinning. Flaskor och burkar formas om till bruks- och konstglas, och i alla produkter kan man se spår av vad de tidigare varit.
Sortimentet består av skålar, vaser, dricksglas, kannor, ljuslyktor, lampor och i liten skala skulpturer. Utöver ordinarie sortiment tillverkar vi mycket på beställning både till privatpersoner och företag. Vi erbjuder även prova på och kurser.

Hyttan ligger i Bollnäs och inrymmer även butik. Vi har öppet året runt, med undatag för januari när vi håller stängt. Tiderna varierar efter säsong och är just nu onsdag-torsdag 11-17, fredag-lördag 11-15. Röda dagar stängt.
Under vardagarna är produktionen igång från ca kl. 12 och ungefär 2 timmar framåt. Avvikelser kan förekomma, men ring eller maila gärna innan ditt besök om du vill vara säker på att se hur tillverkningen går till.

Produkter

Rosvas

Rosvas

Tillverkas av olika 33cl-flaskor. En ensam blomma eller kvist ryms i vasen. Den är också fin som den är, eller flera tomma vaser i grupp.

Tulpanvas

Tulpanvas

Flaskor med tjock botten siras ut till den klassiska tulpanvasformen med vågig kant.

Sticklingvas

Sticklingvas

Liten lättplacerad vas som gör sig bra i grupp. Perfekt till t.ex. sticklingar eller småblommor. Tillverkas av olika glasburkar och finns i två storlekar.

Från början valde jag att jobba med återbruk för att det var kreativt, kul, utmanande och ”bra för miljön”. Sedan jag startade Återbrukshyttan år 2011, har det utvecklats till att handla om så mycket mer. Jag vill erbjuda funktionella produkter med långt liv, lokalt tillverkade i en hållbar produktion. Ett alternativ till det slit- och slängsamhälle vi ser idag, och en inspiration till att tänka och göra annorlunda.
Anny Jernberg, grundare av Återbrukshyttan